Monthly Archives: September 2008

Tentang kepribadian

Let’s see :


Your Five Factor Personality Profile


Extroversion:

You have medium extroversion.

You’re not the life of the party, but you do show up for the party.

Sometimes you are full of energy and open to new social experiences.

But you also need to hibernate and enjoy your “down time.”

Conscientiousness:

You have medium conscientiousness.

You’re generally good at balancing work and play.

When you need to buckle down, you can usually get tasks done.

But you’ve been known to goof off when you know you can get away with it.

Agreeableness:

You have high agreeableness.

You are easy to get along with, and you value harmony highly.

Helpful and generous, you are willing to compromise with almost anyone.

You give people the benefit of the doubt and don’t mind giving someone a second chance.

Neuroticism:

You have low neuroticism.

You are very emotionally stable and mentally together.

Only the greatest setbacks upset you, and you bounce back quickly.

Overall, you are typically calm and relaxed – making others feel secure.

Openness to experience:

Your openness to new experiences is high.

In life, you tend to be an early adopter of all new things and ideas.

You’ll try almost anything interesting, and you’re constantly pushing your own limits.

A great admirer of art and beauty, you can find the positive side of almost anything.

Question : Kenapa kok selalu bagus2 ya hasilnya?
Iklan

Tentang Laskar Pelangi dan Film Indonesia

Ah.. review tentang film Laskar Pelangi sudah bisa kamu lihat di berbagai blog atau website di Internet. Aku hanya membagi pengalaman saat menonton film ini, dengan gaya ala ngupingjakarta.

Ibu : Ayo cepet ngantri masuk bioskop, nanti nggak kebagian tempat duduk.
Didengar oleh seorang pengunjung bioskop yang langsung memeriksa tiketnya.

Keanehan saat aku nonton Laskar Pelangi di Royal Plaza, Surabaya adalah timbulnya antrian untuk masuk ke studio. Antrian itu membuatku tersenyum karena peristiwa aneh di atas, dan ini :

Johny[1] : Bu, permisi mau masuk ke studio dulu.
Ibu : Kamu itu, kok maen serobot aja. Antri dong!
Johny : Tapi, saya yang mbawa filmnya, bu!
Didengar oleh seorang pengunjung yang tiba2 merasa Johny layak mendapat THR besar.

Bukan maksudku bersikap sok cerdas terhadap banyak ibu2, bapak2 atau orang yang memang bukan pecinta film dan pada akhirnya membuat pengalaman nonton Laskar Pelangi jadi berwarna, bahkan sebelum filmnya dimulai. Bahkan itu adalah nilai tambah film ini. Mirip dengan Ayat2 Cinta yang bisa membawa ibu2 pengajian ke bioskop, Laskar Pelangi membawa banyak orang2 yang tidak biasa nonton bioskop jadi nonton, dan itu sangat bagus.

Kontras dengan film2 yang-entah-apa-ceritanya yang juga diputar di saat yang sama, Laskar Pelangi membawa banyak penonton. Aku beli tiket jam 11 (sekitar setengah jam setelah buka), dan hanya menemukan kursi untuk pertunjukkan kedua. Hari sebelumnya aku mau nonton di CiTO dan harus diurungkan karena hanya tiket jam 9 malam yang tersisa (aku ke sana jam 12-an).

Hal ini seharusnya memberitahu rumah2 produksi sesuatu, buatlah film yang khas, berbeda dengan pasar, dan kamu akan mendapat banyak pengunjung. Ikutlah tren, dan kamu akan biasa2 saja. Saranku, mulailah membuat film yang khas yang berbeda dari yang lain. Buku Gajahmada-nya LKH atau Bumi Manusia-nya Pramudya bisa dijadikan referensi untuk the next big thing.

NB :
[1] Nama Johny diambil dari nama pengantar film dari Film “Janji Johny” yang namanya Johny.

Tentang Susu Sapi

Sebelum kamu mulai membaca posting ini, aku sarankan baca ini.

Oke, ini kasusnya: PETA adalah organisasi yang terkenal dalam perlindungan binatang. “No Animals was hurt in the making of this show”, adalah ide mereka (aku ngarang itu 😀 ).

Dan sekarang mereka membuat terobosan baru. Yaitu, daripada menggunakan susu sapi, gimana kalau kita menggunakan susu manusia saja untuk membuat es krim. Hmm… nice idea. Here’s come their arguments :

Storchen restaurant is set to unveil a menu that includes soups, stews, and sauces made with at least 75 percent breast milk procured from human donors who are paid in exchange for their milk. If Ben and Jerry’s replaced the cow’s milk in its ice cream with breast milk, your customers-and cows-would reap the benefits.

Tampaknya mereka melupakan satu detail kecil, jumlah susu yang diperlukan oleh perusahaan es krim jauh lebih besar dari restoran. Dan berapa banyak ibu yang diperlukan untuk itu?

Using cow’s milk for your ice cream is a hazard to your customer’s health. Dairy products have been linked to juvenile diabetes, allergies, constipation, obesity, and prostate and ovarian cancer. The late Dr. Benjamin Spock, America’s leading authority on child care, spoke out against feeding cow’s milk to children, saying it may play a role in anemia, allergies, and juvenile diabetes and in the long term, will set kids up for obesity and heart disease-America’s number one cause of death.

Oke… Susu sapi ke anak, jelek. Susu ASI ke anak berusia 5 tahun : baik?

 

Animals will also benefit from the switch to breast milk. Like all mammals, cows only produce milk during and after pregnancy, so to be able to constantly milk them, cows are forcefully impregnated every nine months. After several years of living in filthy conditions and being forced to produce 10 times more milk than they would naturally, their exhausted bodies are turned into hamburgers or ground up for soup.

Lalu, jika kita mengembangkan es krim dari susu ASI, apakah anda menyarankan agar para ibu menggantikan para sapi. Jadi, para ibu disuntik hormon untuk menghasilkan ASI atau dibuat hamil setiap tahun seumur hidupnya? Pilihan bagus, asal itu bukan ibu anda. Dan anda mengusulkan peternakan ibu ini dimana? Negara Afrika? Indonesia? Jelas tidak mungkin di AS dong, kan tenaga kerja di AS kan mahal, belum lagi isu ini bakal dianggap melecehkan wanita. “Support women as our primary milk producer,” tidak akan menjadi kampanye sukses untuk isu feminisme. 
The breast is best! Won’t you give cows and their babies a break and our health a boost by switching from cow’s milk to breast milk in Ben and Jerry’s ice cream? Thank you for your consideration.

 

Itu ide bagus, tapi melupakan satu faktor penting dalam bisnis, nilai ekonomis. Hal ini belum termasuk nilai moral saat kita memerah susu para ibu. Dalam jumlah kecil, masuk akal, ada nilai tambah eksklusifitas di sini, tapi untuk mass production? Well, nice idea, though!
Pertanyaan terakhir, sejak kapan kita beralih dari perlindungan hewan ke domestifikasi manusia?

About New Language to Learn

Why french? Why not German nor Spain? Well, both are on my list. Biut I can give you several reason why I chose french:

  1. Money, french are cheaper than others.
  2. Location, I learn french in CCF Salemba, it’s closer to my home in Bekasi.
  3. Usefulness, well, French is the most useful language, only overshadowed by English.

Ah… you want to challenge the last claim? Well try this, a lot of big country in Europe speak French besides their natives languages. Switzerland, Belgium, Luxemburg, Canada (I’m aware that Canada is in America) for example. And, a lot of them provide scholarship. Other languages used in European continent are German and English.

Read the rest of this entry

Song of The Day – The Prayer

The Prayer

I pray you’ll be our eyes, and watch us where we go.
And help us to be wise in times when we don’t know.
Let this be our prayer, when we lose our way.
Lead us to a place, guide us with your grace
To a place where we’ll be safe.

La luce che tu dai
nel cuore restera
a ricordarci che
l’eterna stella sei.

I pray we’ll find your light,
and hold it in our hearts
When stars go out each night,
remind us where you are..

Nella mia preghiera
quanta fede c’e.
Lead us to a place ?

Let this be our prayer
when shadows fill our day
guide us with your grace
Give us faith so we’ll be safe.

Sogniamo un mondo senza piu violenza,
un mondo di giustizia e di speranza.
Ognuno dia una mano al suo vicino,
simbolo di pace…di fraternita.

La forza che ci dai
e desiderio te
ognuno trovi amor
intorno e dentro se.
Let this be our prayer,
just like every child.

We ask that life be kind
and watch us from above.
We hope each soul will find
another soul to love.
Let this be our prayer,
just like every child.

Needs to find a place, guide us with your grace
Give us faith so we’ll be safe
E la fede che hai acceso in noi
sento che ci salverai…

There is a time when you want to turn off the song in your head. Well, It is very true if these song are songs that street musician sing again and again. “Jauh kau pergi meninggalkan diriku” and “Mengapa Selalu Aku Yang Mengalah”. Well, I don’t like these songs at all. But maybe i’ve been brainwashed.
But that’s not the case now, I hear this song in car on the way to the office. And somehow, traffic jam in Jakarta is not that bad anymore.
Here’s for the understanding of life! Cheers!
Jakarta free of crazy motorbikers.
All people love each other.
Instead of horning with fury.
Let this be our prayer…